Pita chléb

Skvělé pečivo na kebab. Vyzkoušejte tento výborný recept!


5.06x
20 min
1×

Postup přípravy

V misce smícháme sušené droždí, cukr a vlažnou vodu a necháme v teple vzejít kvásek (asi 15 minut).

Do mísy odvážíme mouku, osolíme, přidáme olej a jogurt. Potom do mísy přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou necháme kynout asi hodinu.

Z těsta vytvarujeme placky, které by měly mít silnější okraje, protože těsto v troubě hodně nabude. Placky necháme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 20 minut kynout.

Připravené placky na pita chléb pečeme na 250 °C asi 8 minut.

Pita chléb plníme masem a zeleninou na styl kebabu, hodí se na sendviče a případně poslouží i jako příloha.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pita chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Arabská