Kebab z mletého masa

Jednoduchý a rychlý recept na pokrm z mletého masa.


4.559x
35 min
5×

Ingredience

1 lžičkasůl
2 ksvejce
1 kscibule
1.5 dlvoda
2 lžícehladká mouka
500 gmleté hovězí maso
500 gmleté vepřové maso

omáčka

3 stroužkyčesnek
sůl
2 lžícezakysaná smetana
100 gbílý jogurt
špetkadrcený kmín
1 špetkamletý černý pepř
100 gjogurtová majonéza

podle chuti

tymián
estragon
oregano
0.5 lžičkydrcený kmín
1 lžičkakoření čubrica

Postup přípravy

Obě mletá masa smícháme. Velkou cibuli očistíme, nakrájíme najemno a vsypeme k masu. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, ostatní koření a vodu. Důkladně promícháme a směs necháme chvíli odležet v chladu. Mezitím si připravíme omáčku. Česnek očistíme a prolisujeme. Spojíme jogurt, majonézu a zakysanou smetanu. Omáčku ochutíme česnekem, solí, pepřem a mletým kmínem. Předehřejeme troubu na 220 °C. Z masové hmoty namočenýma rukama tvoříme šišky, které klademe na rošt. Rychle zapečeme v troubě. Jakmile se maso zpotí, snížíme teplotu na 175 °C a šišky obrátíme. Pak je dopečeme. Kebaby z mletého masa vložíme do misky s alobalem, zabalíme a vrátíme do vypnuté trouby. Budou dobře šťavnaté. Kebab z mletého masa podáváme s pečivem, česnekovou omáčkou a zdobíme zeleninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kebab z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena