2 lžičky | sůl | |
1 lžička | ocet | |
400 ml | voda | |
250 g | hladká mouka | |
100 g | polohrubá mouka | |
0.5 balíčku | sušené droždí | |
150 g | žitná mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
kmín | ||
slunečnicová semínka | ||
chlebové koření |
V tomto pořadí do pekárny nalijeme vodu, ocet a přisypeme všechny mouky. Základ je žitná a pšeničná mouka, ale může se namíchat i jiný druh do váhy 500 g. Dále přidáme postupně sůl, kmín, droždí (podle návodu na obalu, tedy množství na půl kila mouky) a případně oblíbené koření. Žitno-pšeničný chléb pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení). Po zaznění signalizace někdy přidávám semínka slunečnice. Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny podáváme na všechny způsoby podle chuti.
Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem
Francouzské bagety jsou vynikajícím pečivem pro společné rodinné snídaně a lehké svačiny. Připravte si je snadno podle podrobného FOTORECEPTU.
Recept na dalamánky z domácí pekárny krok za krokem
Dalším druhem pečiva, na které si těsto připravíme v domácí pekárně, budou dalamánky. FOTORECEPT krok za krokem vám usnadní práci.
Autor:ko.ko
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena