Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

Dlouho jsem pátrala po receptu na ten nejobyčejnější chleba, který by se dal jíst s tlačenkou i s marmeládou. Prostě ten náš, český. Tady je! Recept pro domácí pekárny.


4.5178x
120 min
17×

Postup přípravy

V tomto pořadí do pekárny nalijeme vodu, ocet a přisypeme všechny mouky. Základ je žitná a pšeničná mouka, ale může se namíchat i jiný druh do váhy 500 g. Dále přidáme postupně sůl, kmín, droždí (podle návodu na obalu, tedy množství na půl kila mouky) a případně oblíbené koření.

Žitno-pšeničný chléb pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení). Po zaznění signalizace někdy přidávám semínka slunečnice.

Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny podáváme na všechny způsoby podle chuti.
user-icon

autor ko.ko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

Zpět na recept