Vaření.czReceptyŽitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

Dlouho jsem pátrala po receptu na ten nejobyčejnější chleba, který by se dal jíst s tlačenkou i s marmeládou. Prostě ten náš, český. Tady je! Recept pro domácí pekárny.


4.5178x
120 min
18×

Ingredience

2 lžičkysůl
1 lžičkaocet
400 mlvoda
250 ghladká mouka
100 gpolohrubá mouka
0.5 balíčkusušené droždí
150 gžitná mouka

podle chuti

kmín
slunečnicová semínka
chlebové koření

Postup přípravy

V tomto pořadí do pekárny nalijeme vodu, ocet a přisypeme všechny mouky. Základ je žitná a pšeničná mouka, ale může se namíchat i jiný druh do váhy 500 g. Dále přidáme postupně sůl, kmín, droždí (podle návodu na obalu, tedy množství na půl kila mouky) a případně oblíbené koření. Žitno-pšeničný chléb pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení). Po zaznění signalizace někdy přidávám semínka slunečnice. Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny podáváme na všechny způsoby podle chuti.

Další skvělé recepty na domácí chléb

Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem

Francouzské bagety jsou vynikajícím pečivem pro společné rodinné snídaně a lehké svačiny. Připravte si je snadno podle podrobného FOTORECEPTU.

Recept

Recept na dalamánky z domácí pekárny krok za krokem

Dalším druhem pečiva, na které si těsto připravíme v domácí pekárně, budou dalamánky. FOTORECEPT krok za krokem vám usnadní práci.

Recept

user-icon

autor ko.ko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena