Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem

Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem

Francouzské bagety jsou vynikajícím pečivem pro společné rodinné snídaně a lehké svačiny. Připravte si je snadno podle podrobného FOTORECEPTU.

42608×

Bageta

Slovo pochází z francouzštiny - baguette - proutek, hůlka. Jde o druh pečiva, který pochází z Francie, tento druh pečiva je až neobvykle dlouhý v poměru ke své celkové velikosti. U čerstvě pečených baget je kůrka obzvláště křupavá.

Francouzská bageta z domácí pekárny krok za krokem

1) Do míchací nádoby nalijeme 300 ml vody.

2) Přidáme lžíci medu.

3) Odvážíme 600 g hladké mouky a rovnoměrně nasypeme na tekutiny.

4) Do pravého dolního rohu nasypeme čajovou lžičku soli.

5) Do levého horního rohu nasypeme čajovou lžičku cukru krupice.

6) Poslední surovinou je balíček sušeného droždí, který nasypeme doprostřed mouky.

7) Když máme vše připraveno, nastavíme pekárnu na program "Příprava těsta".

8) Necháme pekárnu pracovat samostatně, jen v případě dvou háků zkontrolujeme, zda pracují oba správně.

9) Když je těsto vykynuté, vyjmeme jej z nádoby na vál a rozdělíme na tři díly.

10) Z dílů vyválíme dlouhé a úzké bagety, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

11) Připravené bagety přikryjeme utěrkou a necháme ještě 40 minut odpočinout.

12) Nakynuté bagety šikmo nařežeme a potřeme rozšlehaným vejcem.

13) Troubu si předehřejeme na 200 °C a bagety upečeme.

Přibližná doba pečení je 15 minut.

14) Hotové francouzské bagety můžeme krájet šikmo na malé chlebíčky, ale lze je rozkrojit podélně a plnit různými dobrotami.

Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty

Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.

Skvělé

Další recepty, které stojí za vyzkoušení 

Úžasné domácí rohlíky
(doba přípravy 2 h 30 min )

Domácí chléb pečený v troubě
(doba přípravy 30 min )

Dobrá domácí veka
(doba přípravy 2 hod )

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena