Dobrá domácí veka

Zkusila jsem upéct domácí veku a všem chutnala tolik, že už veky jenom peču.


4.555x
120 min
12×

Postup přípravy

Do pekárny dáme mléko, vejce, tuk, mouku, droždí, cukr a sůl. Nastavíme program hnětení těsta a zapneme start. Nebo dáme do mísy uvedené ingredience, zaděláme těsto, dokud není hladké a nelepí se na stěny mísy. Necháme vykynout.

Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly podle toho, jak velké chceme veky mít. Z každého dílu vyválíme plát a zavineme. Necháme na plechu kynout cca 1/2 hodiny. Veky potřeme rozpuštěným tukem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 1/2 hodiny. Během pečení veky kontrolujeme, aby se moc nevypekly.

Domácí veku používáme jako klasickou - na chlebíčky nebo místo běžného pečiva.
user-icon

autor pájina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrá domácí veka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká