Domácí rohlíky a housky

Upečte si své čerstvé pečivo doma, je vynikající


4.3397x
60 min
60×

Ingredience

těsto

1 lžičkasůl
25 gmáslo
14 gdroždí
1 lžičkacukr krupice
0.5 kghladká mouka
300 mlpolotučné mléko

na potření

1 ksžloutek
1 lžícemléko

na ozdobu

mák
sezamové semínko

Postup přípravy

Z mléka, droždí, cukru si připravíme kvásek.

Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujeme do hladkého těsta. Z toho hned vypracujeme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30 až 40 minut kynout.

Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme mákem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek! Skvělé recepty na kváskové pečivo

user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí rohlíky a housky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena