Z trošky ohřátého piva, 1 lžíce mléka a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku v osolené mouce a necháme kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek a začneme zpracovávat těsto, které necháme cca 40 minut kynout.
Těsto rozdělíme na 12 dílů, vyválíme a srolujeme rohlíky. Rohlíky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli. Rohlíky před pečením ještě posypeme hrubou solí a kmínem.
Pivní rohlíky vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Po 5 - 7 minutách přepneme troubu na horkovzduch a upečeme dozlatova.
Pivní rohlíky podle Petra jsou pěkně křupavé, dobré jako příloha, ale chutnají i samostatně.