Pivní rohlíky podle Petra

Recept na výborné a křupavé pivní rohlíky.


0.00x
75 min

Ingredience

5 clolej
1 lžičkasůl
1 ksžloutek
1 lžícemléko
0.8 kostkydroždí
3.5 hrnkupolohrubá mouka
1 hrneksvětlé pivo

na potření

mléko
1 ksbílek

na ozdobu

hrubá sůl
celý kmín

Postup přípravy

Z trošky ohřátého piva, 1 lžíce mléka a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku v osolené mouce a necháme kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek a začneme zpracovávat těsto, které necháme cca 40 minut kynout. Těsto rozdělíme na 12 dílů, vyválíme a srolujeme rohlíky. Rohlíky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli. Rohlíky před pečením ještě posypeme hrubou solí a kmínem. Pivní rohlíky vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Po 5 - 7 minutách přepneme troubu na horkovzduch a upečeme dozlatova. Pivní rohlíky podle Petra jsou pěkně křupavé, dobré jako příloha, ale chutnají i samostatně.
user-icon

autor GASTROSEX

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pivní rohlíky podle Petra

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena