Chutné domácí rohlíky

Recept na úplně obyčejné rohlíky, které jsou dle mého jedny z nejchutnějších.


0.00x
120 min

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, sušené droždí, sůl, koriandr a kmín. Přilijeme vodu s octem a olejem a zaděláme těsto. Mísu přikryjeme a na teplém místě necháme 1 hodinu kynout. Pak těsto vyndáme na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme na 24 stejných dílů, z každého uděláme bochánek a necháme ještě pod utěrkou 20 minut odpočinout.

Mezitím si připravíme plechy, dáme na ně pečící papír a do misky nalijeme trochu mléka na potření rohlíků, případně ještě připravíme posyp (hrubozrnnou sůl, mák, kmín, sezam - podle chuti). Domácí rohlíky ale také nemusíme sypat ničím, pokud chceme rohlíky hladké.

Vezmeme váleček na těsto a bochánky rozválíme na oválnou placičku, kterou pak mírným tlakem oběma rukama rolujeme a zároveň vytahujeme do stran, aby vznikly rohlíky. Můžeme je nechat rovné nebo mírně zahnout.

Domácí rohlíky klademe na plech, necháváme dostatečné odstupy, cca 3 cm, rohlíky ještě nabudou, tak aby se nám neslepily. Potřeme je mlékem a posypeme podle libosti, poté rohlíky necháme ještě 30 minut kynout.

Troubu rozehřejme na 180 °C, vkládáme plechy s nakynutými rohlíky a pečeme 10 - 12 minut.

Chutné domácí rohlíky po upečení klademe na mřížku nebo dřevěnou podložku. Konzumujeme až po vychladnutí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutné domácí rohlíky

Zpět na recept