1 špetka | cukr | |
1 špetka | sůl | |
50 g | majonéza | |
21 g | droždí | |
300 g | hladká mouka | |
150 ml | teplá voda | |
na potření | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
semínka |
Odvážíme si všechny ingredience. Do mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek a do něho rozdrobíme kvasnice, které trošku pocukrujeme a zalijeme teplou vodou. Necháme stát, až nám vzejde kvásek. Potom přidáme majonézu a trošku soli. Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílků a vytvoříme z nich raženky. Dáme je na plech vyložený papírem a ještě necháme čtvrt hodiny odpočinout. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Domácí raženky s majonézou pečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova. Podáváme podle chuti.
Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty
Naučte se jednoduchý a rychlý recept na famózní domácí rohlíky, které jsou křehké na povrchu a jemné uvnitř.
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena