Domácí raženky s majonézou

Recept na výborné domácí pečivo - už nebudete chtít jiné!


4.04x
120 min

Postup přípravy

Odvážíme si všechny ingredience. Do mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek a do něho rozdrobíme kvasnice, které trošku pocukrujeme a zalijeme teplou vodou. Necháme stát, až nám vzejde kvásek. Potom přidáme majonézu a trošku soli. Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílků a vytvoříme z nich raženky. Dáme je na plech vyložený papírem a ještě necháme čtvrt hodiny odpočinout. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.

Domácí raženky s majonézou pečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova. Podáváme podle chuti.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí raženky s majonézou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká