
Bramborový salát dělá každý jinak, někdo přidává vejce, jiný cibuli. Náš recept je pouze z brambor, kořenové zeleniny, hrášku, okurek a majonézy. A jaký je ten váš nej?

Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.

Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.

Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.

Tip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.

Hlávka zelí, to je spousta dokonalého materiálu k vaření. A navíc stojí jen pár korun. V kuchyni čerstvé zelí snadno proměníme v nápadité křupavé saláty, sytou polévku, zapečené hlavní jídlo, klasickou přílohu i plněné závitky.

Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.

Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku jsou snadné. Připravíte z nich vynikající pokrmy pro celou rodinu. .

Máte chuť na něco ryze podzimního? Pak uzrál čas na domácí dýňový sirup. Získáte tak parádní dochucovadlo vašeho caffe latté i polevu na lívance.

Tyhle brambory musíte zkusit! Jsou totiž bezkonkurenční! Pečené plněné brambory podáváme přelité smetanovým dipem a sypané zlatavou slaninou. Recept vás naučíme krok za krokem.

Sezona dýní, to je radost! Dýně totiž nabízejí spoustu "materiálu" a moře možností, co z ní připravit. Objevte s námi recepty na dýňové karbanátky, pyré, dipy, buchty, polévky nebo pomazánku!

Ochutnejte energii a svěžest korejského kimchi v čistě rostlinném podání – zvládnete ho připravit doma krok za krokem podle našeho receptu. Fermentovanou zeleninu ocení i vegani!

Možná taky občas stojíte před lednicí a říkáte si: "Co dnes uvařit?" Nemusíte se ostýchat, tenhle pocit dobře známe všichni. Neustále vymýšlet chutné jídlo, které budou všichni s chutí jíst, není vůbec snadné. Máme pár tipů, které z té bezradnosti pomohou.

Není to ani brambor, ani klasická kořenová zelenina. Přesto si topinambur zamilujete. Dá se upéct jako chutný doprovod k masu, rozmačkat do sladkého pyré či do těsta nebo nastrouhat do čerstvého salátu.

Vyzkoušejte quinou jinak, než ji možná znáte. Přinášíme pět nejoblíbenějších receptů z quinoy - od salátu přes vegetariánské burgery až po sladkou kaši!

Dýňová polévka si rychle získala české jazýčky. Postup přípravy totiž není striktní a možnosti, jak polévku uvařit, jsou nekonečné. Zkuste letos polévku z pečené dýně či s miso pastou nebo kari a dalšími nápady!

Vypadá to jako hračka, ale i bramborová kaše má svůj postup. Pokud si nejste jistí, zkuste si s námi připravit hedvábnou bramborovou kaši pěkně krok za krokem.

Máte-li rádi krémové polévky, pochutnáte si. Tato je pórková a dá se připravit se smetanou i bez. Díky fotonávodu ji zvládne každý začátečník.

Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.

Letní měsíce bývají plné dovolených, přesunů i nových kulinářských prožitků. Jak vrátit stravovací návyky do starých pořádků (či nastolit nové)? Zeptali jsme se výživové poradkyně Karolíny Beranové z FitKitchen. Přinášíme vám tipy, jak nastolit zdravější stravovací návyky.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena