
Hledáte nejlepší recept na citronové crinkles, které jsou hitem letošních Vánoc? Efektní "zasněžené" popraskané citronové sušenky patří mezi superrychlé vánoční cukroví, navíc jsou neuvěřitelně vláčné.

Křehké košíčky s lahodným meruňkovým džemem zdobené vločkou z marcipánu? Proč ne, vaše mísa s vánočním cukrovím dostane punc jedinečnosti!

Zkušení mistři pekaři dovedou umně splétat spodní patro vánočky i ze šesti pramenů. Vy můžete zkusit daleko jednodušší metody, jak vánočku uplést. Pojďme na to!

Také milujete kokosové tyčinky Bounty? Připravte si je sami doma podle našeho receptu. Nebo je udělejte jako kuličky - hodí se dokonale i jako vánoční cukroví!

Pojďme si připravit tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku. Aby byla jemná, nadýchaná a vláčná. Tahle je v medové krustě a s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze šesti pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.

Dnes si připravíme štolu vylepšenou tvarohem v těstě, takže bude lahodná a vláčná ihned po upečení, aniž by se musela nechat odležet. Postup je opravdu velmi jednoduchý, tak vyzkoušejte.

Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.

Starý chléb, rohlíky a další pečivo můžeme šikovně proměnit v širokou škálu jídel, od tradičních až po moderní. A vůbec se za ně nemusíme stydět. Připravíme z nich parádní nádivku, žemlovku, polévky, topinky nebo krutony do polévky.

Poleva je vlastně lesklý povlak (glazura) nejčastěji používaná na moučníky a cukroví, ale hlavně na perníčky. Podle tradice by vánoční perníčky měly být zdobeny pouze bílou bílkovou polevou.

Recept na vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.

Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.

Perník a perníčky patří k nejoblíbenějšímu pečivu. Dají se upéct rychle a z dostupných surovin, navíc v nekonečném množství variací – od klasických babiččiných receptů až po modernější a zdravější verze s celozrnnou moukou či ořechy.

Znáte správný čas na pečení nejznámějších druhů cukroví? Víte, kdy začít s přípravou krémů? Nebo se chystáte letos péct svou první domácí vánočku? Podle našeho plánu si s letošním pečením hravě poradíte!

Jemná kakaová roláda bez mouky potěší všechny - mlsaly, celiaky i ty, kteří příliš nesladí. Máme pro vás jednoduchý recept na bezlepkovou kakaovou roládu se šlehačkou krok za krokem.

Těžko omráčíte někoho víc než zákuskem s dokonalým vrstvením na řezu. Efektní střídání vrstev je fascinující podívaná a o chutích ani nemluvě. Řezy mohou být jednoduché i propracované, málokoho však nechají chladným. Míša řezy, medovník nebo žloutkové řezy patří mezi špičky české domácí cukrařiny.

Připravte si větrníky či věnečky, jedny z nejoblíbenějších cukrárenských zákusků, sami doma. Jejich základem je někdy trochu obávané odpalované neboli spařované těsto. Není třeba se ho však děsit, s námi ho zvládnete!

Sladké chlebíčky u nás nemají tak dlouhou tradici jako bábovky. Ale když jednou zkusíme třeba dýňový, pochopíme, proč si je lidé oblíbili. Jsou jednoduché, vláčné, chutnají i druhý den a díky koření krásně voní po celém bytě.

Sádlo se vrací do našich kuchyní. Zvlášť v pečení ukazuje, že má pořád co nabídnout. Dodá těstu specifickou křehkost a pečivu vláčnost. A nebojte – ani v bábovce, buchtách nebo vánočních sádlovkách ho podle chuti nepoznáte.

Při pečení na Halloween máme skvělou příležitost popustit uzdu kreativitě a vnést do kuchyně trochu strašidelné zábavy. Halloweenské pečení zahrnuje širokou škálu sladkostí i slaných dobrot se sezónními ingrediencemi, jako jsou dýně, skořice nebo jablka, a jedinečnými vizuálními efekty. Co připravit dětem i dospělým na konci října před Dušičkami?

Máte chuť na něco ryze podzimního? Pak uzrál čas na domácí dýňový sirup. Získáte tak parádní dochucovadlo vašeho caffe latté i polevu na lívance.

Jablečné dezerty nabízejí jedinečné spojení sladkosti a vláčnosti. S jablky vyčarujete spousta lahodných moučníků: od štrúdlů a koláčů přes buchty až po dezerty se skořicí a karamelem. Pojďte se pustit do jablek spolu s námi!
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena