Při pečení na Halloween máme skvělou příležitost popustit uzdu kreativitě a vnést do kuchyně trochu strašidelné zábavy. Halloweenské pečení zahrnuje širokou škálu sladkostí i slaných dobrot se sezónními ingrediencemi, jako jsou dýně, skořice nebo jablka, a jedinečnými vizuálními efekty. Co připravit dětem i dospělým na konci října před Dušičkami?
Pro oslavy Halloweenu a halloweenské recepty jsou typické tmavé, zemité odstíny jako černá, fialová, tmavě zelená a jasné akcenty (oranžová, červená). Oblíbenými surovinami jsou dýňové pyré, skořice, hřebíček a muškátový oříšek, které dodávají jídlům typicky podzimní aroma.
Dekorace je zásadní, používají se k ní potravinářské barvy a další materiály, jako jsou mandlový marcipán nebo cukrový fondán. Zvlášť děti ocení motivy lebek, pavouků a pavučin, očí, duchů a dalších hrůzostrašných prvků.
-> Slané pohoštění na Halloween: Strašidelní hadi krok za krokem
Pavučiny z bílého krému: Rozetřete světlý máslový krém na muffiny, buchtu nebo koláč a pak čokoládovou polevou naneste na krém soustředné kruhy. Propojte je od středu párátkem a vytvořte efektní pavoučí síť. Podobně můžete pavučiny vytvořit bílkovou polevou na perníčkách.
„Krvavé“ efekty: Pomocí malinového nebo jahodového sirupu lze vytvořit realistické krvavé skvrny, ideální na koláče nebo cheesecake.
Oční bulvy z liči: Kompotované liči s borůvkou uvnitř poslouží jako strašidelná dekorace do drinků nebo na dezerty.
Halloweenské recepty, které by vám neměly ujít:
Halloweenský dort s překvapením
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena