Marshmallows potahovací hmota

Vyzkoušejte fondán z marshmallows, nejlépe Mignon.


4.747x
30 min
4×

Postup přípravy

Máslo necháme povolit. Marshmallow nasypeme do větší nádobky určené do mikrovlnné trouby. Vložíme do mikrovlnky a necháme je rozpustit na nejvyšší teplotě asi na 30- 40 sekund. Záleží na mikrovlnné troubě.

Do hmoty vidličkou pomalu přimícháme vodu s vanilkou a cukr. Jednu skleničku cukru si necháme stranou. Do hmoty za stálého míchání přidáme postupně půl skleničky prosátého cukru. Získáme lepkavou a hustou hmotu. Nelekněte se, hmota bude hladká.

Kuchyňský vál posypeme zbytkem cukru. Čisté ruce si potřeme máslem a hmotu rukama zpracujeme. Hněteme určitě více jak 10 minut, hmota musí být dobře zpracovaná, hladká a nelepkavá. Z připravené hmoty zpracujeme bochníček a necháme alespoň jednu noc v lednici.

Před použitím marshmallows potahovací hmotu vyjmeme z lednice a necháme přejít na pokojovou teplotu.

Marshmallows potahovací hmotu máme připravenou a teď již záleží na nás jakou velikost tvarujeme, na jaký
moučník a jaké potravinářské barvivo použijeme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marshmallows potahovací hmota

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Americká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.