Vařená majonéza

Homogenní kašovitá hmota, žlutá barva, vůně majonézová, chuť výraznější po vaječném obsahu, mírně slaná a nakyslá.


3.02x
30 min

Postup přípravy

Žloutky rozšleháme s vodou, octem a solí a za stálého šlehání na přímém ohni nebo ve vodní lázní je vaříme nejdéle 10 minut.

Vařené žloutky občas zamícháme a necháme zcela vychladnout, potom do směsi přiléváme za stálého šlehání olej. Po pozvolném přilití asi poloviny dávky oleje můžeme zbytek již dolít rychleji.

Tuto vařenou majonézu používáme k přípravě výrobků při pořádání větších akcí společného stravování, při nichž není ze zdravotnických důvodů povoleno použití majonézy ze syrových, resp. konzervovaných žloutků.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vařená majonéza

Zpět na recept