Vařená majonéza

Homogenní kašovitá hmota, žlutá barva, vůně majonézová, chuť výraznější po vaječném obsahu, mírně slaná a nakyslá.


3.02x
30 min

Postup přípravy

Žloutky rozšleháme s vodou, octem a solí a za stálého šlehání na přímém ohni nebo ve vodní lázní je vaříme nejdéle 10 minut. Vařené žloutky občas zamícháme a necháme zcela vychladnout, potom do směsi přiléváme za stálého šlehání olej. Po pozvolném přilití asi poloviny dávky oleje můžeme zbytek již dolít rychleji. Tuto vařenou majonézu používáme k přípravě výrobků při pořádání větších akcí společného stravování, při nichž není ze zdravotnických důvodů povoleno použití majonézy ze syrových, resp. konzervovaných žloutků.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vařená majonéza

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena