Marcipán - mandlová hmota

Praktický recept na výborný marcipán, který zvládne i začátečník.


5.02x
30 min

Ingredience

2-3 ksbílek
250 dkgmandle
250 dkgcukr moučka
1 balíčekpotravinářské barvivo

Postup přípravy

Mandle spaříme a necháme máčet, aby šla slupka snadno odstranit. Oloupané mandle nastrouháme na jemno. Nastrouhané mandle uhněteme s cukrem moučka a rozšlehaným bílkem v hladkou a vláčnou hmotu. Je-li hmota řídká, přidáme cukr. Pokud je hmota hustá, přidáme trochu bílku. Z marcipánové hmoty můžeme modelovat například různé plody - třeba mrkev, okurku, citron, jahodu apod. Marcipánové tvary můžeme obarvit potravinářským barvivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marcipán - mandlová hmota

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Žádná
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena