Knedlíky bez mouky plněné uzeným, špekem a špenátem

Knedlíky jsou z grusetkového těsta. Náplň ze špeku, smažené cibule, uzeného a špenátu připravíte dle návodu tak, aby hmota dobře držela dohromady.


5.05x
30 min
1×

Postup přípravy

Na knedlíky používám grusetkove těsto - 5 vajec (ideálně od šťastných slepiček), 1 mozzarella a 2 lžíce psyllia. Vše rozmixujeme dohladka. 

Vymyslela jsem variantu na sladko s meruňkami a představuji i slanou variantu. Potřebujeme náplň z uzeného a špeku, aby to dobře drželo, použijeme ještě špenát. Začneme škvařit špek, přidáme nakrájenou velkou cibuli a na závěr kousky uzeného. Když máme vše pěkně opečené, přidáme špenát a dusíme doměkka. Na závěr polovinu směsi rozmixujeme a spojíme se zbytkem směsi. Tím se vytvoří náplň, která dobře drží tvar.

Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a na něm tvoříme kulaté hromádky masové směsi se špenátem a na ně navršíme těsto tak, aby byla celá směs obklopena těstem.

Naplněné knedlíky pečeme na 170 °C 5 - 7 minut.

Upečené knedlíky poté servirujeme na dušeném kysaném zelí se špekem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Knedlíky bez mouky plněné uzeným, špekem a špenátem

Zpět na recept