Základní máslový krém

Recept na základní krém jak do cukroví, tak do moučníků. Při přípravě musí mít ingredience stejnou pokojovou teplotu.


3.11531x
45 min
9×

Postup přípravy

Mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty. Pak odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného míchání vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách do něj za občasného tření vmícháme vychladlou kaši. Základní máslový krém dáme do lednice trochu ztuhnout a můžeme s ním začít pracovat. Hodí se do dezertů, moučníků a cukroví.


Foto: Shutterstock.com


Jahodovo-čokoládové cheesecake dortíčky


(doba přípravy 10 min)


Jahodovo-čokoládové


 

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Základní máslový krém

Zpět na recept