Základní máslový krém

Recept na základní krém jak do cukroví, tak do moučníků. Při přípravě musí mít ingredience stejnou pokojovou teplotu.


3.11531x
45 min
9×

Postup přípravy

Mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty. Pak odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného míchání vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách do něj za občasného tření vmícháme vychladlou kaši. Základní máslový krém dáme do lednice trochu ztuhnout a můžeme s ním začít pracovat. Hodí se do dezertů, moučníků a cukroví.

Foto: Shutterstock.com

user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Základní máslový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena