Recept na vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.
Na těsto si připravíme 200 g hladké bio špaldové mouky, 200 g hladké pšeničné mouky, 100 g třtinového cukru, 1 balení kypřícího prášku bez fosfátů, 400 ml rostlinného mléka, nastrouhanou kůru z jednoho bio citronu, lžíci jablečného octa a 3 lžíce oleje.
Na jablečnou náplň budeme potřebovat 3 jablka, máslo na vymazání formy, 50 g třtinového cukru a 25 g skořicového cukru.
TOP 14 receptů na hrníčkové moučníky
Nejlepší hrnkové recepty na buchty, koláče i bábovky - vše bez vážení, aby příprava byla co nejjednodušší.
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.
autor Jitka Langeová
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena