Vaření.czReceptyMrkvovo-jablečná buchta s ovesnými vločkami

Mrkvovo-jablečná buchta s ovesnými vločkami

Recept na velmi zdravou buchtu, která je vynikající jako vydatná snídaně hlavně pro ty, kteří si ráno rádi přispí.


3.45x
45 min
1×

Ingredience

těsto

1 ksvejce
2 lžícemáslo
4 ksjablko
2 ksmrkev
2 lžícemed
2 lžícemletá skořice
2 hrnkyhladká mouka
1.5 hrnkuovesné vločky
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
1 hrneknápoj Alpro Original

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Větší mrkve a jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme hladkou mouku, kypřící prášek, vejce, máslo, mletou skořici, ovesné vločky, nastrouhané mrkve, jablka, nápoj Alpro Original, med nebo třtinový cukr. Těsto dobře promícháme vařečkou nebo ručním šlehačem. Formu použijeme nejlépe srnčí hřbet - rozpis je na dva srnčí hřbety. Do formy vymazané tukem a vysypané strouhankou nalijeme těsto. Aby byla buchta ještě zdravější, vymazanou formu můžeme vysypat místo strouhanky psylliem (Jitrocel indický). Buchtu pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 20 - 25 minut. Mrkvovo-jablečnou buchtu s ovesnými vločkami po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako jiný moučník.
user-icon

autor Košatice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvovo-jablečná buchta s ovesnými vločkami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena