
Sladké chlebíčky u nás nemají tak dlouhou tradici jako bábovky. Ale když jednou zkusíme třeba dýňový, pochopíme, proč si je lidé oblíbili. Jsou jednoduché, vláčné, chutnají i druhý den a díky koření krásně voní po celém bytě.
Sladký chlebíček je v podstatě bábovka pečená ve formě na srnčí hřbet. U nás se zabydlel banánový chlebíček, citronový chlebíček nebo biskupský chlebíček.
Dýňový chlebíček je ideální na snídani, k dopolední kávě nebo jako svačina do školy. Vydrží šťavnatý i několik dní a hodí se i jako pohoštění pro návštěvu. Dá se z něj udělat i slavnostnější verze s krémovou vrstvou z mascarpone.
Přezrálé banány v hlavní roli: Upečte si nejlepší banánový chlebíček!
V první řadě proto, že je naprosto skvělý. Dýňové pyré dodá moučníku nejen barvu, ale hlavně vláčnost. -> Jak udělat dýňové pyré?
A co je nejlepší – chuť samotné dýně je tak jemná, že si s ní můžeme pohrát podle nálady: někdy přidáme více skořice a hřebíčku, jindy to zjemníme pomerančovou kůrou nebo zázvorem.
Do těsta můžeme přimíchat:
Chlebíček chutná skvěle samotný, ale může se podávat i s jogurtem či zakysanou smetanou.

Postup:
Recepty na sladké chlebíčky, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce





Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena