Maminčin biskupský chlebíček

Recept na u nás oblíbený moučník, kde nechybí spousta ovoce.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem. Postupně přidáváme hladkou mouku s kypřícím práškem do perníku a vymícháme hladké těsto. Dochutíme citronovou kůrou a vmícháme kandované ovoce, kterým nešetříme. Můžeme použít kandované citrusy, třešně a jiné " target="_blank" title="Ovoce při dietě">ovoce
podle chuti. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

Formu na biskupský chlebíček dobře vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a zarovnáme. Biskupský chlebíček pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 45 minut. Pokud ke konci chytá hodně barvu, je lepší ho překlopit alobalem.

Upečený biskupský chlebíček vyklopíme z formy a po vychladnutí jej přelijeme čokoládovou polevou. Necháme zatuhnout.

Maminčin biskupský chlebíček nakrájíme na plátky a podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčin biskupský chlebíček

Zpět na recept