Chutný biskupský chlebíček

Recept na jednoduchý biskupský chlebíček, který krásně rozvoní domácnost a skvěle se hodí na Velikonoce.


4.47x
45 min

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. K mouce přimícháme kypřící prášek, ořechy, rozinky a kandované ovoce. Vše pomocí vařečky dobře promícháme se žloutkovou hmotou. Na závěr zlehka vmícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků.

Připravené těsto vylijeme do předem vymazané a pomoučněné formy na srnčí hřbet. Množství těsta vyjde na dvě formy.

Pečeme 30 - 45 minut v troubě vyhřáté na 180 - 200 °C.

Chutný biskupský chlebíček po vychladnutí vyklopíme z formy, dobře pocukrujeme a podáváme.
user-icon

autor recepty452


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutný biskupský chlebíček

Zpět na recept