Jemný biskupský chlebíček

Tradiční moučník s kandovaným ovocem, ořechy, rozinkami a čokoládou. Dlouho jsem hledala ten pravý recept na biskupský chlebíček a myslím, že jsem ho našla.


3.423x
60 min
2×

Postup přípravy

Spařené rozinky, kandované ovoce, nasekanou čokoládu a oříšky podle chuti promícháme s troškou hrubé mouky. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků a asi 2/3 cukru ušleháme sníh.

Žloutky, zbylou část cukru, změklý tuk a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Do mouky zamícháme kypřící prášek, trochu soli a postupně vmícháváme ke žloutkům. Opatrně a postupně vmícháváme sníh z bílků. Úplně nakonec zamícháme směs ovoce a oříšků.

Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Biskupský chlebíček pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Vychladlý chlebíček můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou.

Jemný biskupský chlebíček nakrájíme a podáváme podle chuti ke svačině s kávou nebo čajem.
user-icon

autor ivana67


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný biskupský chlebíček

Zpět na recept