Slavnostní biskupský chlebíček

Recept na biskupský chlebíček, který se hodí na slavnostní příležitosti.


4.6100x
60 min
12×

Postup přípravy

Bílky oddělíme od žloutků. Změklé máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme nasekané ořechy, čokoládu a kandované ovoce. Podle chuti můžeme přidat i rozinky. Dále přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a opatrně přidáme k těstu.

Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Chlebíček pečeme v troubě asi 45 minut při teplotě 160 °C.

Slavnostní biskupský chlebíček po vychladnutí nakrájíme na plátky a podáváme.
user-icon

autor Beta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slavnostní biskupský chlebíček

Zpět na recept