U různých předpisů na výrobu cukrovinek se můžeme setkat s méně známými pojmy. Pojďme si některé z nich vysvětlit.
10.11.2007
ČÍST VÍCESeznámili jsme se již s přípravou dortového těsta a správným pečením. Upečený dortový korpus ale nestačí. Dort by nebyl dortem, kdyby nebyl naplněný a ozdobený.
07.11.2007
ČÍST VÍCENádherně barevný, voňavý, vlídný i nevlídný svými náladami počasí, takový je podzim. Podzimní večery se vyznačují melancholií v našich duších. Zpříjemníme si je vínem.
05.11.2007
ČÍST VÍCEV úvodním článku o dortech jsme se dozvěděli, jak správně připravovat dortové těsto, nyní se pustíme do pečení.
31.10.2007
ČÍST VÍCEDukátové buchtičky přelité teplým vanilkovým krémem - pokrm, který si zaslouží pozornost.
31.10.2007
ČÍST VÍCEČím vším se dají slavnostní moučníky zdobit? Jak si poradit podomácku? Pár rad a tipů v pokračování článku o cukrovinkách.
31.10.2007
ČÍST VÍCEDorty jsou po staletí ozdobou a vyvrcholením svátečních hostin, dokonce i královských. Ale nepečeme je pouze ke slavnostním příležitostem, jsou i vítaným doplňkem nedělního oběda.
31.10.2007
ČÍST VÍCEStudené krémy a pěny jsou nejjemnějšími a nejlehčeji stravitelnými moučníky. Připravíme si tvarohový, jahodový a oříškový krém.
30.10.2007
ČÍST VÍCEVynikající krémy, které se ztuhlé před podáváním vyklopí na skleněnou mísu nebo talíř.
29.10.2007
ČÍST VÍCEKdyž se řekne maces, asi málokdo z nás ví, oč se jedná. Maces je tradiční pokrm podávaný na židovský svátek Pesach. Je to nekvašený chléb kulatého či hranatého tvaru.
28.10.2007
ČÍST VÍCEUž sám název napovídá, že článek bude věnován všem těm, kteří se pokoušejí podomácku vyrábět sladké dobroty.
23.10.2007
ČÍST VÍCEV létě nás osvěží, ale i v době chladného podzimu potěší. Zmrzlina a všechny varianty jejího podávání - v křupavé oplatce, ve skleněném poháru, samotná či s ovocem - potěší snad každého z nás.
30.09.2007
ČÍST VÍCESladká kuchyně je oblíbená v každém ročním období. Pokud se více věnujeme přípravě sladkých jídel, pak jejich různé varianty lze využít nejen k sestavení tradičního menu.
29.09.2007
ČÍST VÍCEPokud uvažujeme o dalším zpracování zakoupeného mraženého listového těsta, pak jde o zcela jednoduchou přípravu sladkého či slaného pohoštění k odpolední kávě.
19.09.2007
ČÍST VÍCEVedle slaných brambůrků bývá na stole s občerstvením často i mistička s arašídy. Narozdíl od smažených lilků jsou však burské oříšky v přiměřeném množství velmi zdravé.
26.06.2007
ČÍST VÍCEJedním ze základních polotovarů ve studené kuchyni byl a zůstává aspik. Dříve se aspik připravoval klasickým způsobem z telecích nožiček, případně z vepřových kůží, kořenové zeleniny, divokého koření, bílků a dalších nezbytných přísad.
15.04.2007
ČÍST VÍCEAč je duchovní podstata velikonočních svátků ve všech křesťanských zemích stejná, lidové oslavy a zvyky se mnohde liší. Jak se svátky jara slaví například ve Velké Británii či Americe? Věděli jste, že ve Skotsku se na oslavu Velikonoc zapalují obrovské vatry?
08.04.2007
ČÍST VÍCEVelikonoce jsou tradičně svátky jara. Jako jsou srdíčka symbolem Valentýna, mají i Velikonoce své tradiční symboly, které mají svůj pohanský nebo silně náboženský význam. Znáte je?
06.04.2007
ČÍST VÍCEJak se slaví Velikonoce v Německu? Jaké speciální zvyky mají Poláci? S čím se můžeme setkat, pokud o Velikonocích navštívíme Slovensko?
05.04.2007
ČÍST VÍCEJak vlastně vzniklo slovo Velikonoce? A jaká je vůbec historie Velikonoc? Podle čeho se určuje datum, kdy dostaneme pomlázkami pěkně přes zadek? Tak dnes se všechno dozvíme.
04.04.2007
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena