
Zmrzlina k létu patří a domácí výroba nanuků není vůbec těžká. Ke kupovaným smetanovým zmrzlinám se tato nedá přirovnat - je jemná, krémová a bez přídavku zbytečné vody. A na chuti je to opravdu znát. Čerstvé ovoce jí dodává na svěžesti.

Jahody, třešně, višně, meruňky, brzy také maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.

Květy černého bezu mají široké využití. Dnes se z nich podle podrobného FOTONÁVODU naučíme voňavou marmeládu.

Dort k narozeninám – to už je dnes veliký kumšt. Komu nestačí osvědčená klasika, chce zapůsobit, ohromit a třeba i rozesmát, ten má rozhodně o čem přemýšlet. Famózních dortů je plný internet a nabídky cukráren se stále víc snaží o originalitu v pravém slova smyslu. Co když ale nemáte vůbec představu, jak by měl takový dort vlastně vypadat?

Jahodová sezóna bude již brzy v plném proudu a jahody právem patří k ovoci, ze kterého jsou ty nejlepší koláče a dezerty. Stejně tak muffiny jsou díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy na vrcholu oblíbenosti. Hrníčkový recept na muffiny krok za krokem.

Křehká, nadýchaná a elegantní – to je dort Pavlova. Tato slavná kombinace sněhové pusinky, šlehačky a čerstvého ovoce okouzluje svou lehkostí a jemností. Objevte tajemství dezertu, který vznikl na počest slavné baleríny a dodnes patří k vrcholům cukrářského umění! S námi si ho můžete připravit krok za krokem.

Recept na vynikající veganský rebarborový koláč s nádechem pomerančů a sněhovou čepicí. Naučíme vás ho krok za krokem.

Lehký recept na přípravu, ale velmi efektní. To jsou tvarohové šátečky s vanilkovým krémem a jahodami. Tip na víkendové pečení.

Recept na neobyčejný koláč z rebarbory, který nejen dobře vypadá, ale také chutná. Za jeho výjimečnost může náplň z tvarohu, Lučiny a vanilky.

Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.

Přípravy domácích kremrolí se nemusíte vůbec bát. Na první pohled možná vypadají složitě, ale tak náročné to není. Navíc vám přinášíme recept krok za krokem. Tyto jsou ze špaldové mouky, takže si je rovnou můžete vyzkoušet v trochu zdravější variantě.

Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.

Tyto máslové sušenky hravě zvládnete za chvilku. Navíc jsou slazené pouze javorovým sirupem, takže jsou vhodné i pro ty nejmenší koledníky. Recept krok za krokem.

Recept na anglické bochánky, které připomínají naše velikonoční mazanečky. V tomto receptu si můžete vyzkoušet jejich veganskou variantu krok za krokem.

Velikonoce by se u nás samozřejmě nemohly obejít bez tradičních dobrot, jako je beránek, mazanec nebo boží milosti. Na českém velikonočním stole mají své pevné místo a recepty na ně se v rodinách předávají po celé generace. V posledních letech však přibývají nové zvyklosti a nové receptury. Hospodyňky pečou s dětmi stále rafinovanější sladkosti pro koledníky, objevují se sladkosti a cukroví podobné vánočnímu, jen v nových tvarech a s jarními motivy.

Donuts nebo koblihy se dají udělat i pečené, a přesto jsou naprosto dokonalé! Koukněte se na jednoduchý trik, jak si koblihy s dírou udělat doma a jak je případně i naplnit.

Vděčný moučník pro každou příležitost. Vyzkoušejte recept na výborný makovec, který je velmi jemný, vláčný a takto vydrží i několik dní, pokud nezmizí ze stolu hned po upečení.

Tyto pralinky si zamilujete. Na přípravu stačí pár surovin a za chvilku jsou hotové.

Chcete potěšit svoji polovičku na Valentýna něčím sladkým? Pak vám přijdou vhod tyto sladké kynuté motance s malinovou náplní. Spolu s námi si je můžete upéct krok za krokem

Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena