Vaření.czMagazínVelikonoční hot cross buns krok za krokem

Velikonoční hot cross buns krok za krokem

Velikonoční hot cross buns krok za krokem

Recept na anglické bochánky, které připomínají naše velikonoční mazanečky. V tomto receptu si můžete vyzkoušet jejich veganskou variantu krok za krokem.

759×

1) Příprava surovin na hot cross buns.

Na bochánky si připravíme 500 g hladké mouky, 300 ml sojového mléka, 60 g rostlinného másla Alsan, 1 balíček sušeného droždí, 70 g třtinového cukru, 1 lžičku skořice, špetku soli, nastrouhanou pomerančovou kůru a meruňkovou marmeládu na potření. Na kříž budeme potřebovat  2 lžíce hladké mouky a 2,5 lžíce vody.

Hot cross buns

2) Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme třtinový cukr, skořici a špetku soli.

Hot cross buns

3) Poté připravíme kvásek. Do vlažného mléka nasypeme sušené droždí, přidáme lžičku třtinového cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek.

Hot cross buns

4) Následně přidáme k mouce kvásek, změklé máslo a nastrouhanou pomerančovou kůru a uhněteme pevné těsto. 

Hot cross buns

5) Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 60 minut na teplém místě kynout.

Hot cross buns

6) Hotové těsto znovu propracujeme a rozdělíme na 8 stejných kusů.

Hot cross buns

7) Vyválíme bochánky a dáme do pečící formy. Přikryjeme je utěrkou a necháme zhruba 20 minut kynout.

Hot cross buns

8) Mezitím si připravíme těstíčko, kterým budeme tvořit kříže. Do hladké mouky metličkou zašleháme vlažnou vodu a vzniklé těsto přendáme do sáčku a na každý bochánek nakreslíme křížek.

Hot cross buns

9) Poté dáme bochánky do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme zhruba 25-30 minut. Ještě horké bochánky potíráme meruňkovou marmeládou.

Hot cross buns

10) Hot cross buns podáváme nejlépe ještě teplé potřené máslem a oblíbenou marmeládou.

Hot cross buns

Hot cross buns a finanční náročnost

Výdaje na velikonoční bochánky Cross buns vyjdou přibližně na 85 Kč.

Vyzkoušejte také: 

Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem

Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání

Veganské

Veganské pečení: Velikonoční jidáše ve tvaru zajíčků krok za krokem

Velikonoční jidáše se tradičně podávají na zelený čtvrtek. Jidáše nám připomínají tvar provazu, na kterým se oběsil proradný Jidáš. Také symbolizují vítaní jara, plodnost a hojnost, takže je můžeme tvarovat do různých housenek, ptáčků nebo roztomilých zajíčků.

Veganské

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena