
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali recepty s výborným hodnocením.

Vánoce klepou na dveře. Všichni si už představujeme krásně ozdobený vánoční stromeček, kupy dárků, stoly plné cukroví a štědrovečerní večeři v plné kráse. Pravda, ještě nějaký den si budeme muset počkat, ale co si už teď říct, jak slaví Vánoce ve světě a jakou zde preferují vánoční tabuli?

Štola se řadí mezi sladké pečivo, které pomalu nahrazuje symbol českých Vánoc - vánočku. Vánoční štola má čím dál více příznivců i u nás.

Zkušení mistři pekaři dovedou umně splétat spodní patro vánočky i ze šesti pramenů. Vy můžete zkusit daleko jednodušší metody, jak vánočku uplést. Pojďme na to!

Také milujete kokosové tyčinky Bounty? Připravte si je sami doma podle našeho receptu. Nebo je udělejte jako kuličky - hodí se dokonale i jako vánoční cukroví!

Pojďme si připravit tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku. Aby byla jemná, nadýchaná a vláčná. Tahle je v medové krustě a s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze šesti pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.

Nejde o to zrušit vanilkové rohlíčky a linecké, ale chytře je upravit. Zdravější vánoční cukroví znamená méně bílé mouky a cukru, víc ořechů, ovoce, vlákniny. Zkrátka takové, aby sedlo i diabetikům, celiakům a lidem se speciálními omezeními.

Vánoční štóla se nedá uspěchat. Peče se i několik týdnů před svátky, a v chladu a v cukru čeká na svou příležitost až do Vánoc. Jak upéct štolu, jaké druhy jsou nejoblíbenější a co je na ní potřeba?

Dnes si připravíme štolu vylepšenou tvarohem v těstě, takže bude lahodná a vláčná ihned po upečení, aniž by se musela nechat odležet. Postup je opravdu velmi jednoduchý, tak vyzkoušejte.

Máte omezený rozpočet, a přesto chcete mít na Vánoce domácí cukroví? Sáhněte po osvědčené trojici, která stojí pár korun. Vinné, šlehačkové a Masarykovo jsou vděčné a lahodné.

Kdo zvládne fakt dobré linecké těsto, má napůl vyhráno. Z něj totiž upečeme kolečka či hvězdičky, kakaové varianty, išelské dortíčky nebo košíčky.

Už máte připravený svůj recept na vanilkové rohlíčky? Nebo letos chcete zkusit i rohlíčky kakaové, kokosové nebo s chutí kávy? Recepty máme!

Poleva je vlastně lesklý povlak (glazura) nejčastěji používaná na moučníky a cukroví, ale hlavně na perníčky. Podle tradice by vánoční perníčky měly být zdobeny pouze bílou bílkovou polevou.

Co dát letos šanci crinkles, vinnému cukroví nebo skořicová klubíčka? Oživte vaši tradiční mísu s cukrovím!

Představte si dokonalý krémový doušek, který zahřeje a zpříjemní sváteční posezení... anebo rovnou celou lahev, kterou můžete darovat!

Vánoční svátky se rychle blíží a s nimi i čas, kdy se rodina a přátelé scházejí u jednoho stolu. Jídelna se v tomto období stává skutečným srdcem domova. Vytvoření té správné atmosféry je proto klíčové, ať už se chystáte na velkou hostinu, nebo jen na klidnou večeři.

Co všechno do kořenící směsi na perníky vlastně správně patří? Přesně to, co máte sami rádi. Skořice, hřebíček nebo badyán nesmí chybět!

Vánoční likér patří k pohodové vánoční atmosféře. Zkuste s námi přichystat takový, který bude chutnat i veganům, vajíčka si můžete schovat na cukroví!

Znáte správný čas na pečení nejznámějších druhů cukroví? Víte, kdy začít s přípravou krémů? Nebo se chystáte letos péct svou první domácí vánočku? Podle našeho plánu si s letošním pečením hravě poradíte!

Trápí vás nachlazení, potřebujete nakopnout imunitu? Koncentrovaná dávka zázvorové šťávy spolu s dalšími surovinami se proslavila v domácí medicíně jako ginger shot. Postaví vás postaví na nohy. Jak zázvorový panák vypadá, jak si ho připravit a co s vámi udělá?

Cukrářský krém je nepostradatelnou součástí mnoha českých i francouzských zákusků. Plníme jím věnečky, větrníky, eklérky, dorty i tartaletky nebo makronky. Jak připravit cukrářský krém doma stejně jako profi cukráři a kam ho použít?
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena