Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

Vyzkoušejte recept na silný, přitom velmi jemný domácí vaječný likér. Hotový je za chvilku a je rozhodně lepší než ten kupovaný. FOTORECEPT krok za krokem.

72834×

Recept na vaječný likér krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na vaječný likér si připravíme 1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka, 1 kelímek smetany ke šlehání, 400 ml tuzemského rumu, 1 balíček vanilkového cukru a 5 žloutků. 

Domácí vaječný likér

2) Žloutky dáme do nádoby, přisypeme vanilkový cukr a velmi důkladně (asi 10 - 15 minut) šleháme do pěny. 

Domácí vaječný likér

3) K vaječnému základu přilijeme kondenzované mléko a znovu mixujeme 15 minut. 

Domácí vaječný likér

4) Poté přilijeme smetanu a znovu asi 10 minut šleháme. 

Čím déle šleháme, tím bude vaječný likér jemnější, krémovější a lepší. 

Domácí vaječný likér

5) Nakonec po troškách zašleháme rum. A máme hotovo. 

Domácí vaječný likér

6) Hotový vaječný likér přelijeme do uzavíratelné lahve a dobře vychlazený podáváme kdykoliv je chuť. 

Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér a finanční náročnost

Za mléko a smetanu si započítáme 50 Kč, vanilkový cukr se žloutky nás vyjde na 17 Kč, rum na 80 Kč. Láhev vaječného likéru tak připravíme přibližně za 147 Kč. 

Vyzkoušejte také domácí Baileys krok za krokem 

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena