Povidlová omáčka

Kdo rád v kuchyni zkouší něco nového, tak ať si uvaří tuto omáčku. Ani zvěřina by s ní nebyla k zahození. Recept je ze sušených švestek.


2.91071x
60 min
1×

Postup přípravy

Sušené švestky spaříme. Vsypeme je do kastrůlku, zalijeme trochou vody a povaříme je. Pak švestky prolisujeme. Pokud se nám nechce vařit se švestkami, můžeme je nahradit povidly. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Do ní prolisujeme švestky a omáčku podle potřeby rozředíme vodou. Pokud použijeme povidla, přidáme je až do rozředěného základu omáčky. Povidlovou omáčku mírně osolíme, přikořeníme a podle chuti osladíme. Takto připravenou omáčku asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum. Povidlová omáčka se podává v některých krajích k vařenému uzenému s knedlíkem, ale je znamenitá i k vaječnému svítku nebo ke zvěřině.


Foto: Shutterstock.com


Chutná srnčí kýta na červeném víně


(doba přípravy 90 min)


Chutná

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlová omáčka

Zpět na recept