Svítek se skvěle hodí jako příloha ke koprové omáčce. Jedná se o recept na smaženou placku, jejíž příprava je víc než snadná.
2 ks | vejce (M/L) |
250 g | dětská krupička |
500 ml | mléko |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka | sůl |
podle potřeby | |
---|---|
olej na smažení |
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme do konzistence sněhu.
Do mísy se žloutky vmícháme dětskou krupičku a zbytek ingrediencí na těsto. Pokud nemáme po ruce mléko, postačí i voda. Když máme těsto se žloutky hotové, lehce vmícháme bílkový sníh.
Nachystáme si pánev s olejem nebo sádlem a svítek smažíme po obou stranách dozlatova.
Svítek servírujeme k hotové koprové omáčce. Dobrou chuť!
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor Tereza Pólová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena