Recept na výbornou smetanovou koprovou omáčku. Jen málo surovin zajistí lahodnou a jemnou chuť této oblíbené české klasiky.
Budeme potřebovat 500 ml mléka, 1 kelímek smetany ke šlehání, 500 ml masového vývaru, 4 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 5 lžic hladké mouky a 1 - 2 svazečky kopru. K dochucení nám bude stačit trocha soli, pepře, citronu a třtinového cukru.
Nemáme-li čerstvý, použijeme sušený kopr.
Základ na koprovou omáčku vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky odstavíme z ohně a necháme asi 5 minut odpočívat.
Další možností je přidat jako přílohu houskový knedlík a plátek vařeného hovězího masa.
Jemná koprová omáčka
(doba přípravy 45 min )
Karlovarský knedlík
(doba přípravy 45 min )
Domácí kynutý knedlík
(doba přípravy 2 hod )
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena