Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do slané vody. Přebraný kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Do hrnce vložíme máslo, když se rozpustí, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Při míchání přiléváme vývar, mléko a necháme vařit. Do omáčky vložíme nasekaný kopr a nalijeme smetanu. Omáčku krátce provaříme, dochutíme solí, cukrem a octem. Jemnou koprovou omáčku podáváme s brambory a rozpůleným vejcem.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena