Jemná koprová omáčka

Smetanová koprová omáčka s bramborem, ale bez masa. Recept zvládne i začátečník.


4.397x
45 min
8×

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do slané vody.
Přebraný kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

Do hrnce vložíme máslo, když se rozpustí, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Při míchání přiléváme vývar, mléko a necháme vařit. Do omáčky vložíme nasekaný kopr a nalijeme smetanu. Omáčku krátce provaříme, dochutíme solí, cukrem a octem.

Jemnou koprovou omáčku podáváme s brambory a rozpůleným vejcem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná koprová omáčka

Zpět na recept