Jemná koprová omáčka

Smetanová koprová omáčka s bramborem, ale bez masa. Recept zvládne i začátečník.


4.397x
45 min
8×

Ingredience

3 ksvejce
6 ksbrambory

podle chuti

cukr
sůl
ocet

omáčka

300 mlvývar
150 mlmléko
1 svazečekčerstvý kopr
250 mlsmetana 40%

podle potřeby

1 lžícemáslo
2 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do slané vody. Přebraný kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Do hrnce vložíme máslo, když se rozpustí, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Při míchání přiléváme vývar, mléko a necháme vařit. Do omáčky vložíme nasekaný kopr a nalijeme smetanu. Omáčku krátce provaříme, dochutíme solí, cukrem a octem. Jemnou koprovou omáčku podáváme s brambory a rozpůleným vejcem.


Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky


Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.


Budete


Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny


Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!


Videorecept:

user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná koprová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.