Vaření.czReceptyChutná srnčí kýta na červeném víně

Chutná srnčí kýta na červeném víně

Plátky srnčí kýty s delikátní vinnou omáčkou. Recept na dobrou zvěřinovou specialitu.


4.311x
90 min

Ingredience

cibule
celer
mrkev
špek
450 mlčervené víno
rajský protlak
srnčí kýta

podle chuti

sůl
jalovec
bobkový list
nové koření
černý pepř
třtinový cukr

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Srnčí maso naložíme předem - osolíme, prošpikujeme, svážeme a přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijeme červeným vínem a necháme dva dny odležet. Maso pak dáme stranou a marinádu přecedíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a srnčí opečeme ze všech stran. Pak ho vyndáme na talíř a do hrnce nasypeme zeleninou z marinády. Přidáme k ní třtinový cukr, rajský protlak a necháme zarestovat. Pak vložíme zpátky maso a zalijeme ho přeceděnou marinádou. Přivedeme k varu, dosolíme a necháme zhruba hodinu dusit doměkka. Hotové maso vyndáme a omáčku propasírujeme přes síto. Ze srnčího sundáme provázek, nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou. Chutnou srnčí kýtu na červeném víně podáváme s libovolnou přílohou. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chutná srnčí kýta na červeném víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena