Babiččin velikonoční mazanec

Recept na mazanec, který nesmí chybět k velikonoční snídani.


4.6226x
160 min
11×

Postup přípravy

Připravíme kvásek z droždí, trochy vlažného mléka, lžičky mouky a cukru. Necháme vzejít.

Do mísy dáme všechny ingredience, přidáme kvásek a zaděláme těsto. Těsto na mazanec necháme 2 hodiny kynout. Potom vytvarujeme dva stejně velké bochánky, necháme je na plechu vyloženém pečícím papírem ještě aspoň 15 minut kynout. Nakonec mazance potřeme rozšlehaným vejcem, nůžkami na bocháncích nastřihneme kříž, posypeme mandlemi a dáme péci. Mazance pečeme 30 minut při 180 °C.

Babiččin velikonoční mazanec podáváme ocukrovaný.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin velikonoční mazanec

Zpět na recept