Domácí mazanec z pekárny

V domácí pekárně připravený mazanec je vhodný nejen pro období velikonočních svátků, ale i pro nedělní snídani.


4.255x
0
4×

Ingredience

4-5 lžičekcukr
1 lžičkasůl
1 ksvejce
100 gmáslo
275 mlmléko
1 lžícerozinky
1 balíčekvanilkový cukr
500 gpolohrubá mouka
1 lžičkasušené droždí
1 balíčekkandovaná citrusová kůra

Postup přípravy

Připravíme si suroviny pro zhotovení mazance. Do nádoby pekárny vkládáme postupně nejprve tekuté ingredience, tedy vlažné mléko, měkké máslo, vejce. Vsypeme polohrubou mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr a nakonec přisypeme droždí. Zvolíme základní program pekárny s dobou pečení 3 hodiny a 18 minut (příklad pekárny Moulinex). Při zvukovém signálu vsypeme do těsta kandovanou citrusovou kůru a rozinky. Po ukončení programu pečení necháme hotový mazanec asi hodinu v pekárně, aby postupně vystydl. Po vyklopení mazance z formy pekárny vyjmeme ze spodní části mazance mísící zařízení. Domácí mazanec z pekárny podáváme s dobrým kakaem, lahodným čajem a medem nebo džemem podle chuti.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí mazanec z pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena