těsto | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
160 g | máslo | |
0.5 ks | citron | |
180 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
0.5 kg | hladká mouka | |
1 lžička | citronová kůra | |
250 g | měkký tvaroh | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
na potření | ||
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
1 hrst | pražené mandle |
Měkké máslo utřeme s cukrem do pěny a potom postupně zašleháme vejce, vanilkový cukr, měkký tvaroh, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Z těsta uděláme bochánek, který dáme na plech s pečícím papírem. Z vrchu nařízneme křížek, celý bochánek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme praženými mandlemi. Bochánek vložíme do předehřáté trouby, prvních 20 minut pečeme při 160 °C, potom teplotu zvýšíme o 20 stupňů a dopékáme dozlatova. Mazanec s tvarohem po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako sváteční pohoštění.
Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem
Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání
Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!
Čtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.
Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena