Snadný recept na výbornou sladkou pochoutku - tvarohový mazanec připravený bez kynutí.
těsto | |
---|---|
2 ks | vejce |
160 g | máslo |
0.5 ks | citron |
180 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
0.5 kg | hladká mouka |
1 lžička | citronová kůra |
250 g | měkký tvaroh |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
na potření | |
1 ks | vejce |
na ozdobu | |
1 hrst | pražené mandle |
Měkké máslo utřeme s cukrem do pěny a potom postupně zašleháme vejce, vanilkový cukr, měkký tvaroh, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Z těsta uděláme bochánek, který dáme na plech s pečícím papírem. Z vrchu nařízneme křížek, celý bochánek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme praženými mandlemi. Bochánek vložíme do předehřáté trouby, prvních 20 minut pečeme při 160 °C, potom teplotu zvýšíme o 20 stupňů a dopékáme dozlatova. Mazanec s tvarohem po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako sváteční pohoštění.
Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem
Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání
Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!
Čtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena