Velikonoční mazanec podle dědečkova receptu vás překvapí nejen jednoduchostí, ale i důmyslným trikem: těsto se před pečením nastřihne nůžkami do kříže. Díky tomu těsto lépe kyne a při pečení krásně rozvine svou zlatavou kůrku. Mazanec je vláčný, máslový a jako stvořený ke sváteční snídani.
Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, rozinky den předtím necháme v hrnku a zalijeme rumem.
-> Jak zachránit kynuté těsto a co dělat, když nekyne?
Jaký mazanec upéct letos na Velikonoce? Vyberte si od klasiky, přes kvásek až po tvarohovou variantu
Zlatavá kůrka, nadýchaná střídka a nezaměnitelná vůně – mazanec je velikonoční stálice, která má mnoho podob. Vedle klasického kynutého se můžeme pustit do kváskového, tvarohového nebo rychlého jen s práškem do pečiva. Upéct mazanec směle můžeme i pro vegany, diabetiky i bezlepkáře, velikonoční tradici si zkrátka mohou užít všichni.
KVÍZ: Znáte chutě Velikonoc? Otestujte si své znalosti!
Velikonoce nejsou jen pomlázka a barvení vajec – jsou také svátkem výjimečných pokrmů. Velikonoční stůl hraje barvami a voní po čerstvém pečivu a jarních bylinkách. Připravili jsme pro vás kulinářský kvíz, který Vás zavede do velikonoční kuchyně u nás i v zahraničí. Poznáte tradiční velikonoční speciality? Otestujte se!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena