
Sezona dýní, to je radost! Dýně totiž nabízejí spoustu "materiálu" a moře možností, co z ní připravit. Objevte s námi recepty na dýňové karbanátky, pyré, dipy, buchty, polévky nebo pomazánku!
Dýně je zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů.
Zkuste dýňové recepty, kter zpestří váš podzimní jídelníček!
Pikantní pomazánka z pečené dýně
Jak na dezerty z dýně: Připravte si tiramisu, bábovku nebo perník
Dýně je v české kuchyni čím dál oblíbenější surovinou, a to nejen na přípravu dýňové polévky ale i dezertů. Její jemná, mírně nasládlá chuť a vláčná textura se skvěle hodí na těsta do koláčů, bábovek, buchet, perníků nebo muffinů.
Proč je pečená dýňová polévka největší hit letošního podzimu?
Dýňová polévka si rychle získala české jazýčky. Postup přípravy totiž není striktní a možnosti, jak polévku uvařit, jsou nekonečné. Zkuste letos polévku z pečené dýně či s miso pastou nebo kari a dalšími nápady!
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena