Buchta z dýně Hokkaido

Jeden z několika receptů na dýně Hokkaido, tentokrát ve sladkém podání.


4.690x
30 min
18×

Ingredience

těsto

3 ksvejce
1 hrnekmléko
1.5 balíčkuprášek do pečiva
2 lžícemed
1 hrnekcukr krupice
0.8 kshera
1 lžičkamletá skořice
1 ksvanilkový cukr
2.5 hrnkupolohrubá mouka
2 hrstělískové ořechy
2 hrnkydýně Hokakido

Postup přípravy

Dýně očistíme, jemně nastrouháme a odebereme potřebné množství. Ořechy nasekáme nahrubo. Místo hery můžeme použít hrnek oleje. Vejce s tukem ušleháme do pěny. Do pěny postupně přidáváme ostatní suroviny. Je-lit těsto příliš husté, můžeme přidat trochu mléka. Dýňové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a vložíme do trouby předehřáté na 175 °C. Buchtu z dýně Hokkaido pečeme asi 25 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout. Vychladlou buchtu z dýně přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme. Buchtu z dýně Hokkaido nakrájíme a můžeme podávat.


12 nejoblíbenějších receptů z dýně


Sezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.


12


Recept na dýňovou bábovku s ořechy krok za krokem


Dýně má nespočet možných využití. Skvěle se vyjímá i při pečení sladkých moučníků. Dnes si z dýně upečeme jemnou bábovku, kterou doplníme kousky vlašských ořechů. U nás sklidila nevídaný úspěch!


Recept

user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buchta z dýně Hokkaido

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.