
Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
Pečení domácích rohlíků a housek je pro mnohé pekařskou výzvou. Ale: s pár osvědčenými triky můžeme s požitkem přivírat oči při žvýkání dokonalého čerstvého pečiva!
-> Jak připravit nejlepší domácí housky na hamburger? Náš recept vás povede krok za krokem
Nejlepší je zadělat těsto večer a nechat ho pomalu kynout v chladu přes noc.
Pomalé kynutí dává víc prostoru kvasinkám pro jejich práci. Těsto tak nabývá na chuti a vláčnosti. Ráno můžeme tvarovat rohlíky, housky či pletýnky a dát je rovnou péct.
Protože nejspíš nemáme možnost péct čerstvé rohlíky každý den, můžeme těsto rozdělit na porce a zmrazit ho. Mrazit můžeme syrové těsto, ale stejně dobře zamrazíme i hotové (vychladlé) pečivo.
Obojí pak necháme přirozeně rozmrazit - kynuté pak vložíme do trouby, upečené rozmrazené můžeme rovnou jíst.
Domácí bagety s medvědím česnekem
Italská dokonalost jménem focaccia: Proč ji milují po celém světě a jak ji upéct?
Focaccia je pečivo, které trochu připomíná něco mezi bílým chlebem, rozpekem a nádivkou. Voní ovšem po olivovém oleji, na povrchu křupe a je měkká jako peřinka. Italská focaccia má styl, chuť i šarm. Můžeme ji upéct z minima surovin nebo ji pěkně obložit tak, že nebude mít daleko k pizze. Čím je focaccia tak výjimečná a jak si ji jednoduše připravíme doma?
Jak upéct domácí chleba bez kvásku? Vsaďte na kvasnice
Na dobrý domácí chléb nepotřebujeme kvásek ani speciální vybavení. Stačí droždí, pár základních surovin a správná mouka. Právě ta rozhoduje o chuti, barvě i trvanlivosti chleba.
Skvělá na chlebíčky! Veka z domácí pekárny krok za krokem
Ohlásila se neočekávaná návštěva? Nemáte veku na chlebíčky? Žádný problém, podle FOTORECEPTU si upečeme veku doma, navíc je mnohem lepší než kupovaná.
Autor:admin_vareni




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena