Voňavé domácí houstičky

Lehké, výborné, domácí pečivo. Nejlepší s pomazánkou!


4.525x
120 min
4×

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy, uprostřede uděláme důlek a necháme vzejít kvásek (nadrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme trochou vlažného mléka) Až vzejde kvásek, přidáme do mísy jogurt, sádlo, sůl i zbylé mléko a vypracujeme těsto. Necháme ho minimálně hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a znovu ho rukama lehce prohněteme. Z těsta uválíme váleček, který rozdělíme na 8-10 dílů a každý pak ještě na 3, ze kterých pleteme jednotlivé housky.

Housky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je 20min kynout. Nakynuté housky potřeme bílkem ušlehaným s trochou mléka, posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. dozlatova. Cca 30min.

Aby byly houstičky vláčné, vložíme do trouby ohnivzdornou misku s vodou a necháme ji tam po celou dobu pečení.

Množství je na 8-10 housek. Podáváme s domácí pomazánkou.

Plán pečení na víkend: Vrhněte se na domácí pečivo!

user-icon

autor Maku


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Voňavé domácí houstičky

Zpět na recept