Cibulová bageta

Recept na výborné cibulové bagety. Chutnají skvěle jako příloha k různým salátům, pomazánkám, ale i jen tak s máslem.


4.611x
60 min
2×

Ingredience

10 gcukr
2 lžíceolej
1 kscibule
2.5 dlvoda
30 gdroždí
30 dkghladká mouka
30 dkgpolohrubá mouka
1 lžičkadrcený kmín

podle chuti

sůl
ocet

na potření

voda

Postup přípravy

Z teplé vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Do hladké a polohrubé mouky postupně zamícháme sůl, drcený kmín, kvásek, ocet a osmaženou cibuli. Těsto vymícháme a necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na tři díly a utvoříme 3 bagety, které přemístíme na plech a necháme dalších 10 minut kynout. Před pečením bagety na povrchu nařežeme a potřeme vodou. Cibulové bagety pečeme na 180 °C, až jsou krásně zlatavé. Cibulové bagety jsou skvělou přílohou k salátům, ale chutnají i samostatně jen tak s máslem či oblíbenou pomazánkou.
user-icon

autor Jarmila

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cibulová bageta

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena