Cibulová bageta

Recept na výborné cibulové bagety. Chutnají skvěle jako příloha k různým salátům, pomazánkám, ale i jen tak s máslem.


4.610x
60 min
1×

Postup přípravy

Z teplé vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na oleji dozlatova.

Do hladké a polohrubé mouky postupně zamícháme sůl, drcený kmín, kvásek, ocet a osmaženou cibuli. Těsto vymícháme a necháme na teplém místě vykynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na tři díly a utvoříme 3 bagety, které přemístíme na plech a necháme dalších 10 minut kynout. Před pečením bagety na povrchu nařežeme a potřeme vodou.

Cibulové bagety pečeme na 180 °C, až jsou krásně zlatavé.

Cibulové bagety jsou skvělou přílohou k salátům, ale chutnají i samostatně jen tak s máslem či oblíbenou pomazánkou.
user-icon

autor Jarmila


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulová bageta

Zpět na recept