
Lehké, vodové a hotové raz dva. V létě nechceme stát u plotny déle než je nutné – nenáročné české polévky jsou skvělou volbou. Jsou levné, rychlé, a přesto chutnají jako od babičky. Pojďte si s námi uvařit kmínovou, kedlubnovou nebo česnečku!
V horkých dnech moc netoužíme stát dlouho u sporáku, ani vařit hutné zahuštěné polévky plné smetany. Léto a teplé počasí si žádá lehkost a jednoduchost – na talíři i při vaření.
Letní vodové nebo vývarové polévky se tak přímo nabízejí. V české kuchyni jich najdeme překvapivě dost a jsou nejen levné, ale i velmi chutné. Často se pracuje s oblíbeným českým kořením - kmínem.
Starý dobrý recept na kmínovou polévku našich babiček: voda, špetka soli, lžička kmínu, brambory na kostičky a vajíčko rozkvedlané vidličkou. Za 10 minut je hotovo.
Oblíbená česnečka není jen spolehlivý vyprošťovák, co postaví na nohy. Když z receptu na klasickou česnečku vypustíme šunku a sýr, získáme lehkou a chutnou čirou česnečku do veder.
Kedlubnová polévka s vejcem je dokonalá letní volba, když na zahradě dozrávají kedlubny a kedluben je hojnost.
Pórek je parádní surovina, dostupná celoročně. Pórkovou polévku můžeme připravit hustou, krémovou ale i výbornou vodovou.

Nejlevnějí kulinářský skvost, který můžeme uvařit, je mrkvová polévka s bylinkami. Je hotová raz dva a rozhodně neudělá průvan v peněžence, ani nezatíží žaludek. Jíst ji můžou dospělí i děti, chutná všem.
Recepty na další rychlé a levné polévky, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena