Čirá česnečka

Recept na vyprošťovací česnečku bez masoxů, cibulí a nestravitelných jíšek. Zabírá i proti nachlazení a dětským škrkavkám.


3.45x
30 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
2 lžíceolej
1.5 lžičkysůl
2 ksvejce
3 ksbrambory
1 špetkamajoránka
1 hrstkmín
1.5 lvoda
3 plátkychléb
6 plátkůsýr

Postup přípravy

Mladé brambory omyjeme a ve slupce nakrájíme na co nejmenší kostičky. Starší oloupeme. Vložíme do 1,5 l osolené vody, přivedeme k varu a ihned přidáme kmín, aby změkl. Dejte ho plnou hrst. Od doby varu vaříme 10 minut. Na pánvi mezitím lehce osmahneme na kostičky nakrájený chléb. 2 stroužky česneku nakrájíme na plátky nebo kostičky podle libosti a během varu přidáme do hrnce s polévkou. Není to nutné, ale hezké. Těsně před koncem varu přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Někdo česnek a majoránku vůbec nevaří. Přidáme 2 lžíce oleje, nebo vlijeme ten z pánve. Kdo chce, dá si sádlo, máslo se nehodí. Chceme-li česnečku zahustit, přidáme 2 vejce. Nikdy nedáváme masox ani vegetu, jde o chuť česneku, majoránky a brambor. Jíška je těžce stravitelná, do vyprošťováku se nehodí. Cibuli necháme do cibulačky. Čirou česnečku servírujeme tak, že nejprve do talíře vhodíme pár krutonů, zalijeme polévkou a vsypeme dost nastrouhaného nebo natrhaného sýra. Nešetříme, dopřejte ho všem hodně.
user-icon

autor d.tucek

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čirá česnečka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena