Čirá česnečka

Recept na vyprošťovací česnečku bez masoxů, cibulí a nestravitelných jíšek. Zabírá i proti nachlazení a dětským škrkavkám.


3.45x
30 min

Postup přípravy

Mladé brambory omyjeme a ve slupce nakrájíme na co nejmenší kostičky. Starší oloupeme. Vložíme do 1,5 l osolené vody, přivedeme k varu a ihned přidáme kmín, aby změkl. Dejte ho plnou hrst. Od doby varu vaříme 10 minut.

Na pánvi mezitím lehce osmahneme na kostičky nakrájený chléb.

2 stroužky česneku nakrájíme na plátky nebo kostičky podle libosti a během varu přidáme do hrnce s polévkou. Není to nutné, ale hezké. Těsně před koncem varu přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Někdo česnek a majoránku vůbec nevaří. Přidáme 2 lžíce oleje, nebo vlijeme ten z pánve. Kdo chce, dá si sádlo, máslo se nehodí. Chceme-li česnečku zahustit, přidáme 2 vejce. Nikdy nedáváme masox ani vegetu, jde o chuť česneku, majoránky a brambor. Jíška je těžce stravitelná, do vyprošťováku se nehodí. Cibuli necháme do cibulačky.

Čirou česnečku servírujeme tak, že nejprve do talíře vhodíme pár krutonů, zalijeme polévkou a vsypeme dost nastrouhaného nebo natrhaného sýra. Nešetříme, dopřejte ho všem hodně.
user-icon

autor d.tucek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čirá česnečka

Zpět na recept