Tatínkova česnečka s vejcem

Jednoduchá, lahodná a oblíbená polévka, která vždy chutná a hlavně zahřeje.


5.01x
30 min
1×

Ingredience

směs

3-5 ksbrambory
1 kscibule

podle potřeby

2 lžícesádlo
1 kostkazeleninový bujón

podle chuti

4 stroužkyčesnek
2 špetkysůl
1 špetkapepř mletý

na ozdobu

2 snítkypetrželka
2 ksvejce
2 ksstarší housky

Postup přípravy

Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky, pokrájenou cibuli osmahneme v hrnci na kousku sádla, přidáme brambory, vodu a zeleninový bujon. Vaříme do změknutí brambor, přidáme několik stroužků čerstvého prolisovaného česneku a petrželku nasekanou na drobno. Znovu povaříme, můžeme přidat jedno rozkvedlané vejce, dosolíme a opepříme dle chuti.


Na pánvi osmahneme na kostky pokrájenou starší housku nebo chléb. Česnečku podáváme horkou. Na talíř rozklepneme jedno syrové vejce a zalijeme horkou polévkou. Na talíři můžeme ještě dozdobit čerstvou petrželkou, přidáme hrst osmaženého pečiva.


Síla česneku: Užijte ho v receptech a posilujte svou obranyschopnost


Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.


Síla


 

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatínkova česnečka s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena