Jednoduchá, lahodná a oblíbená polévka, která vždy chutná a hlavně zahřeje.
směs | |
---|---|
3-5 ks | brambory |
1 ks | cibule |
podle potřeby | |
2 lžíce | sádlo |
1 kostka | bujón zeleninový |
podle chuti | |
4 stroužky | česnek |
2 špetky | sůl |
1 špetka | mletý pepř |
na ozdobu | |
2 snítky | petrželka |
2 ks | vejce |
2 ks | starší houska |
Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky, pokrájenou cibuli osmahneme v hrnci na kousku sádla, přidáme brambory, vodu a zeleninový bujon. Vaříme do změknutí brambor, přidáme několik stroužků čerstvého prolisovaného česneku a petrželku nasekanou na drobno. Znovu povaříme, můžeme přidat jedno rozkvedlané vejce, dosolíme a opepříme dle chuti.
Na pánvi osmahneme na kostky pokrájenou starší housku nebo chléb. Česnečku podáváme horkou. Na talíř rozklepneme jedno syrové vejce a zalijeme horkou polévkou. Na talíři můžeme ještě dozdobit čerstvou petrželkou, přidáme hrst osmaženého pečiva.
Síla česneku: Užijte ho v receptech a posilujte svou obranyschopnost
Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena