Chutná česnekačka

Recept na vynikající valašskou česnekovou polévku pro posílení imunity v období výskytu respiračních chorob.


4.04x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme a necháme v celku.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájené brambory a smažíme asi 5 minut. Poté přidáme celé stroužky česneku, zalijeme 1 litrem vroucí vody, přidáme bobkový list, sůl a celý černý pepř podle chuti. Česnekačku vaříme zhruba 30 minut, potom vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme.

Chutnou česnekačku podáváme horkou, posypanou strouhaným sýrem a s topinkami - kousky bagety osmažíme z obou stran na pánvi na trošce oleje a potřeme česnekem.
user-icon

autor miroslav67


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutná česnekačka

Zpět na recept