Vaření.czReceptyKedlubnová polévka s vejcem

Kedlubnová polévka s vejcem

Zahušťovaná zeleninová polévka.


4.631x
35 min
8×

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Podusíme je s trochou vody a lžící másla. Ochutíme solí a zelenou petrželkou. Z trochy másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme a povaříme. Přidáme k povařeným kedlubnovým nudličkám, dovaříme a polévku odstavíme z plotny. Nakonec zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutek. Kedlubnovou polévku s vejcem ihned podáváme jako předkrm. Pokud si chceme polévku dopřát jako sytý hlavní chod, doplníme ji o vařené brambory nakrájené na kostky.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kedlubnová polévka s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena