Kedlubnová polévka s vejcem

Zahušťovaná zeleninová polévka.


4.631x
35 min
8×

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Podusíme je s trochou vody a lžící másla. Ochutíme solí a zelenou petrželkou.

Z trochy másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme a povaříme. Přidáme k povařeným kedlubnovým nudličkám, dovaříme a polévku odstavíme z plotny. Nakonec zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutek.

Kedlubnovou polévku s vejcem ihned podáváme jako předkrm. Pokud si chceme polévku dopřát jako sytý hlavní chod, doplníme ji o vařené brambory nakrájené na kostky.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedlubnová polévka s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.