Venkovská mrkvová polévka

Tato vynikající polévka může být podávána s kousky zeleniny, ale i rozmixovaná do krému.


4.544x
30 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli a celer nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo.

Máslo rozpustíme ve středním hrnci. Přidáme cibuli, celer a smažíme. Pak přidáme k zelenině mrkev. Vlijeme do hrnce vodu, aby asi tak o centimetr zalila zeleninu. Přidáme kostky bujonu a koření. Mrkvovou polévku přivedeme k varu, přiklopíme a vaříme asi hodinu. Chceme-li polévku hustší, přidáme na konci vaření 2 lžíce smetany. Ale již nevaříme. Chceme-li krémovou polévku, dáme ji napřed do mixéru a potom přidáme smetanu.

Venkovskou mrkvovou polévku podáváme studenou nebo teplou.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Venkovská mrkvová polévka

Zpět na recept