
Hledáte recept na dobrou a zdravou snídaňovou kaši? Jste tu správně. Není nic lahodnějšího než začít den sladkou teplou hřejivou snídaní v podobě hebké obilné kaše. Zkuste našich pět receptů!
Snídaně je pro mnoho lidí velmi důležité jídlo dne. Ovlivňuje, kolik budeme mít energie i jakou budeme mít náladu a chuť pracovat, myslet nebo se učit.
-> Lívance: Nadýchaná lahůdka, které svědčí džem, šlehačka i uzený losos
To, co kdo snídá, se velmi liší nejen člověk od člověka, ale i země od země. Co je běžné v jedné zemi, může být v jiné zcela netradiční. A tak se snídají chleby, placky, koláče, vývar, rýže, kaše, vejce i maso.
Pojďme se teď zaměřit jedním směrem a tím jsou ovesné, krupičné, rýžové, jáhlové či pohankové kaše. Obiloviny můžeme také směle kombinovat.
Kaše k snídani jsou totiž výborným způsobem, jak den den chutně i zdravě. Inspirujte se našimi recepty!
Pohanka je cenná obilovina, která má v na našich šířkách dlouhou tradici. Obsahuje navíc hodně vlákniny a dlaší prospěšné látky.
Jáhly plati za další skvělou surovinu k přípravě kaší a nákypů.
Ovesné kaši sluší ovoce, ořechy, skořice i med. Skvělá je s banány, jablky, jahodami nebo švestkami.
Rýžová kaše nebo taky mléčná rýže, to je stoprocentní ranní pohlazení. Můžeme ji servírovat teplou i studenou, chutná totiž skvěla na oba způsoby.
Krupičná kaše patří mezi oblíbená i nenáviděná sladká jídla. Krupici můžeme snadno kombinovat třeba s ovesnými vločkami, které ji dodají lepší strukturu a víc vlákniny. Získáme tak "zdravější" krupicovou kaši. Skvěle chutná teplá i studená.
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena